Algemeen

Musthaves voor elke man

Mannen hebben over het algemeen wat minder interesse en wat minder opties wanneer het draait om kleding. Misschien is dit een reden waarom de meeste mannen niet zo letten op wat zij dragen. Natuurlijk is het schoon en in de juiste maat (vaak), maar er zullen geen uren in de outfit worden gestoken. Daarom is het fijn als e een aantal musthaves in de kast hangen die er altijd goed uitzien en bij vrijwel elke gelegenheid gedragen kunnen worden. Hier zijn deze musthaves.

T-shirt

Om te beginnen: een wit T-shirt hoort thuis in elke kledingkast. Dit item past bij elke outfit, zowel om te zien als bij outfits waarbij het niet te zien is. Denk bijvoorbeeld aan het dragen van een T-shirt onder een trui of overhemd. Een T-shirt om een paar jeans ziet er natuurlijk ook goed uit. Het is aan te raden om enkele T-shirts te kopen die enigszins verschillen. Er kan variatie zitten in het model, de hals of de mouwen. Vele mogelijkheden voor outfits, zonder dat het veel hoeft te kosten.

Overhemd

Naast een wit T-shirt is een wit of zwart overhemd ook aan te raden. Het item kan casual gedragen worden om een spijkerbroek met opgerolde mouwen, maar past zeker ook binnen nettere outfits. Knoop het bijvoorbeeld meer op en draag er een nette blazer bij, dan kan het gemakkelijk bij de meer nette gelegenheden gedragen worden. Let er wel op dat het overhemd geen hoge boord heeft, die zijn niet meer in in deze tijd.

Jackets

Er zijn twee jackets die in elke kledingkast thuis horen: leren jacks en spijkerjassen. Een leren jas (of faux leren jas) is vaak niet het goedkoopste item om te kopen, maar het gaat vaak wel lang mee en past bij vele outfits. Het geeft direct een stoerdere look en geeft een zelfverzekerende uitstraling.

Daarnaast is er nog de spijkerjas. De perfecte jas voor wanneer het te koud is om zonder jas te gaan, maar wanneer een winterjas zeker niet meer nodig is. Ook binnenhuis is een spijkerjas goed te dragen.

Broeken

Het is iets wat iedereen vast al in de kast heeft, maar jeans zijn zeker een musthave. Wanneer dit een paar donkere denim jeans is, is het helemaal goed te gebruiken in elke outfit. De jeans horen slim-fit te zijn en dus niet al te wijd te vallen.

Naast een paar jeans zijn ook chino’s of pantalons aan te raden. Dit geeft vaak een net wat nettere look aan een outfit, maar, net zoals de overhemden, kan het gemakkelijk ook dressed down gedragen worden.

Schoenen

Als laatst: schoenen. Dit is een makkelijke en iets wat de meeste mannen wel in de kast hebben staan. Sneakers en een paar goede, nette schoenen zijn musthaves, al is het vaak wel fijner om meerdere sneakers te hebben. Wanneer deze rustigere kleuren zijn, zoals wit of zwart, kunnen de schoenen bij vrijwel elke outfit gebruikt worden.

Met al deze suggesties zit de kast wel vol!

Author

info@hoofdstuktwee.nl

De pantalon

20 January 2023